Bedriftslån

Utfordre bedriftsbanken din – sammenlign og finn riktige vilkår

2021-01-21
28 utfordre bedriftsbanken din sammenlign og finn riktige vilkar

Det er ikke alltid det lønner seg å være en trofast kunde hos bedriftsbanken sin. Det kan virke fristende å samle alt hos en aktør, men når det gjelder bedriftslån og kassekreditt, kan det være verdt å sammenligne ulike långivere, slik at man finner riktige vilkår for virksomheten sin.

Det er ikke alltid inntektene kommer slik som man hadde planlagt, og da kan et lån være en bra måte å skape litt mer rom i økonomien. Det kan brukes til store og små investeringer, men også for å dekke løpende kostnader.

En relevant kredittvurdering

En vanlig måte å gjøre en kredittvurdering av en bedrift på, er å se på bedriftens tidligere regnskap, forretningsplan, betalingsanmerkninger, antall ansatte og mer. Til og med eiernes personlige økonomi kan ha noe å si. Så selv om du er en trofast kunde hos banken din, må de fortsatt si nei dersom du ikke oppfyller kriteriene deres. Derfor tjener du ofte på å utfordre bedriftsbanken din, og sammenligne tilbud fra andre långivere.

Det finnes flere aktører som er spesialisert på akkurat bedriftslån og kassekreditt, hvor de vurderer flere kriterier når de gjør en kredittvurdering. Det finnes aktører som fokuserer på spesifikke bransjer, og som dermed tar med bransjens forutsetninger i sin risikovurdering. Et skille mellom aktørene kan være om man for eksempel aksepterer en kausjonist, det vil si at en du kjenner garanterer for betalingen av lånet.
Det å få en relevant kredittvurdering er avgjørende for at du skal få et lån med gunstige vilkår.

Sammenligne enkelt

Å samle inn lånetilbud fra flere aktører krever både tid og kunnskap. Et stort problem for bedriftseiere i Norge er at det ikke er noen regulering for hvordan den endelige månedlige kostnaden skal oppgis, noe som gjør det vanskelig å sammenligne. Som bedriftseier er man oftest interessert i den totale kostnaden per måned. Det er det som gir det mest riktige bildet av hvordan lånet påvirker den fremtidige økonomien. Vi i Zmarta gjør dette arbeidet for deg, helt kostnadsfritt. Vi samler inn foreløpige lånegarantier, og stiller krav til at aktørene skal legge frem kostnadene på samme måte. Det gjør det enklere for deg å velge, og å planlegge nedbetalingen din.

Sammenlign nå

Flere i samme kategori

Se alle
företag kafé
Bedriftslån Finansier firmaets vekst med riktig type bedriftslån
Leter du etter riktig form for finansiering for å øke veksten? Da kan et bedriftslån være en zmart måte.
Företagslan tips
Bedriftslån 5 tips – slik velger du riktig bedriftslån
Et bedriftslån kan være en bra løsning for å skape riktige forutsetninger.