Slik redder du feriebudsjettet

Det beste rådet for å spare penger til ferien er å spare. Spare, spare og spare. Gjerne måneder eller hvorfor ikke år i forveien Problemet er at livet sjelden fungerer slik for de aller fleste av oss – ofte er det en uventet kostnad som ligger på lur rett rundt hjørnet. De uventede kostnadene bruker dessuten dukke opp når det passer som minst, for eksempel innfør en ferie. Men før du begynner å slite av deg håret, legge pannen i dype folder eller slå hodet mot en vegg (eller hva du nå gjør i frustrerte øyeblikk) så vil prøve å hjelpe deg. Det trenger nemlig ikke å være håpløst! Les Zmartas tips om hvordan du klarer ditt feriebudsjett!

Spare

Tross at det bare er noen få måneder til ferien og du føler at det allerede er for sent til å begynne spare så kan det allikevel finnes sjans til å få samlet en del penger for å få større feriebudsjett. Tenk etter: Hvilke utgifter kan vente til ETTER ferien? Skriv også gjerne ned disse utgiftene så at du har oversikt. Tenk deretter videre på hvilke kostnader du kan klare deg uten under denne perioden før ferien eller se etter billigere alternativ. Skulle det være mulig å være uten et frisørbesøk på noen uker? Finnes det mulighet til å gjøre en billigere storhandel en gang i uken istedenfor å gå forbi den lille matbutikken i sentrum hver dag?

Se over dine utgifter

Du har sikkert hørt det en million ganger før; ”man tjener sååå mye på å ta med seg nistepakke til lunsj istedenfor å spise ute”. Ja, nistepakken er et utslitt sparetips og jovisst er det er koselig å komme seg ut og spise lunsj sammen med kollegene istedenfor å sitte igjen på kontoret med en trett nistepakke. Spørsmålet er hvis det allikevel kan være mulig – om så bare for å redde feriebudsjetten - å ha med seg nistepakke til jobbet noen ganger i uken? For tenk så morsomt det blir etterpå på ferien når du ikke trenger å snu på hver eneste krone.

OK, tipsene her ovenfor kanskje ikke passer inn på nettopp deg og ditt liv men du forstår prinsippet: reflekter over hvilke kostnader som du i ditt liv kan vente med eller trappe ned på for å redde ditt feriebudsjett.

Hva om det ikke går da?

Vi kan konstatere at den beste måten å få inn kapital til ferien er gjennom å spare å trappe ned på kostnader. Det går også å konstatere at det kan være nok så vanskelig og kanskje ikke engang økonomisk mulig å samle i hop nok penger til en feriebuffer. I en slik situasjon kan det lønne seg å ta opp et lån. Det finnes ingen skam i å være nødt til å låne penger og det er en nødvendig løsning i mange av livets ulike hendelser, reiser og innkjøp. Viktig når man låner penger er å se til å få et lån med så gode vilkår som mulig. Vi på Zmarta vil at våre kunder skal gjøre smarte valg og tenke langsiktig – men også ha mulighet til å oppfylle sine drømmer. Trenger du låne penger for å få et større feriebudsjett så hjelper vi deg å låne til lav rente og ser til at du får best vilkår gjennom å ta din søknad videre til over 15 banker og långivere. Vår tjeneste koster deg ingenting og du binder deg ikke heller opp til noe gjennom å sende inn en lånesøknad.

Økonomitips

Fem tips for smartere juleshopping

Julen nærmer seg med stormskritt og før vi vet ordet av det er det tid for å bake syv slag og pynte juletreet. For mange er julegaveshoppingen bare en slitsom greie som stjeler både tid og energi fra ting som betyr mer. Les videre og finn ut hva du kan gjør for å minske stresset rundt julegavene og holde kostnadene nede til jul.

Økonomitips

Pensjonssparing

Tenker du at det der med pensjon kommer til å løse seg uansett, langt der fremme i en ubestemt fremtid? Å spare selv gir en bedre pensjon og et bedre liv som pensjonist.

Økonomitips

Aksjer

Er du nysgjerrig på å kjøpe aksjer men føler at du kan for lite om det? Her forklarer vi hva en aksje er, hvordan de fungerer og hvorfor det kan være verdt å kjøpe noen.

Ingen artikler funnet

Se flere artikler