Nordmenns vanligste investeringer

Hva investerer nordmenn i? Bolig, vintage Rolex, aksjer… Eller noe helt annet? Her er noen vanlige norske investeringer.

Aksjer

Aksjer er en måte å investere, enten på lang eller kort sikt. Visse aksjer innebærer en større risiko å kjøpe mens andre er mer stabile. Oftest hører risikoen du tar sammen med hvor mye du eventuelt kan tjene ved en verdiøkning. I Norge er det ikke like populært å investere i aksjer som i for eksempel Sverige. Det kan være av historiske årsaker eller at man av en eller annen grunn forbinder aksjer med noe skuffende. I Sverige investerer omtrent hver fjerde person i aksjer, å sammenligne med Norge hvor cirka hver tolvte innbygger investerer i aksjer.

Pengespill og tipping

Ettersom tipping, akkurat som aksjer, handler om risiko og avkastning kan det også ses som en form av investering. Det er uansett uten tvil noe vi bruker mye penger på; Årlig legger nordmenn i snitt 30 milliarder kroner på pengespill. Fordelt på hele befolkningen utgjør dette rundt 600 kroner per person. Veldig mye penger med andre ord! Penger som investeres med håp om at dem, ved vinst, skal vokse.

Gründerideer

Statistikk viser at nordmenn gjerne støtter gründerideer – hele åtte av ti nordmenn vil støtte entreprenører via «crowdfunding» (også kalt folkefinansiering) og at én av ti allerede har gjort det. Crowdfunding er digital pengeinnsamling der privatpersoner kan være med å investere i en idé eller et prosjekt. Det er altså et alternativ til banklån og egenkapital gjennom at gründerne får hjelp til finansiering av offentligheten. For den som ikke forstår vitsen i å investere i selskap via aksjer, der man hverken er innsatt eller interessert i bransjen, er crowdfunding et flott påfunn. Gjennom denne form av folkefinansiering kan man nemlig bidra til at ideer som man faktisk tror på vil utvikles, ta form og bli noe med. Det er enkelt å forstå hvorfor så mange nordmenn gjerne støtter eller allerede har støttet gründerideer via crowdfunding – hvor kult er det ikke å ha vært med fra starten og bidratt til at en idé/produkt/tjeneste som man liker og tror på faktisk blir noe av?

Økonomitips

10 enkle steg for å spare 100 000 kr på et år | Zmarta

Kom i gang med ditt sparende i dag og du kan om et år ha 100 00 kroner! Vi har listet våre beste tips for å komme i gang med å spare penger.

Økonomitips

Pensjonssparing

Tenker du at det der med pensjon kommer til å løse seg uansett, langt der fremme i en ubestemt fremtid? Å spare selv gir en bedre pensjon og et bedre liv som pensjonist.

Økonomitips

Slik redder du feriebudsjettet

Det beste rådet for å spare penger til ferien er å spare. Spare, spare og spare. Gjerne måneder eller hvorfor ikke år i forveien Problemet er at livet sjelden fungerer slik for de aller fleste av oss – ofte er det en uventet kostnad som ligger på lur rett rundt hjørnet. De uventede kostnadene bruker dessuten dukke opp når det passer som minst, for eksempel innfør en ferie. Men før du begynner å slite av deg håret, legge pannen i dype folder eller slå hodet mot en vegg (eller hva du nå gjør i frustrerte øyeblikk) så vil prøve å hjelpe deg. Det trenger nemlig ikke å være håpløst! Les Zmartas tips om hvordan du klarer ditt feriebudsjett!

Ingen artikler funnet

Se flere artikler