Gi dine barn en god økonomisk start

Muligheten til å kunne gi sine barn økonomisk trygghet er et viktig mål for de fleste foreldre. Imidlertid er mange usikre på hvordan å gjøre dette på beste måte.

Spare til barna dine

Det er et langsiktig prosjekt å spare til ungene – minst 18 år hvis man regner fra fødselen til at de blir myndige. Gi dine barn en god økonomisk start ved å spare i aksjer. Historisk sett har aksjer gitt en bedre avkastning enn rentesparing så det kan absolutt være verdt å se over muligheten å spare i aksjer. Foreldre som har spart til barna sine i aksjer har fått gode resultat de seneste årene.

Hvor mye skal du spare?

Hvor mye du skal spare hver måned er veldig vanskelig å si, det kan ingen annen enn du og din familie avgjøre. Se over din familiebudsjett: hvor mye er realistisk for dere å legge unna hver måned? Lyktes du og din familie å spare 1 000 kr i måneden på en bra måte er det ikke urimelig at barnet ditt har en kapital på nesten en halv million i forbindelse med russen. Hvor mye kan du legge unna i måneden for å gi dine barn en god økonomisk start?

Lær dine barn om økonomi

Så, spørsmålet er – hvordan kan du gi dine barn en god økonomisk start? Kanskje er det absolutt viktigste å lære barna et sunt økonomisk tenk. En amerikansk studie viste at den finansielle utdannelsen kom til hele 75 prosent fra foreldrene. Tross at det ikke finnes et absolutt svar på hvordan man best gir sine barn en god økonomisk start gelder det å finne en balanse hvor barna lærer seg å tenke på og forholde seg til penger – uten å for den skyld føle seg bekymrede eller urolige overfor sine foreldres økonomi. Barn forstår ikke konseptet av penger hvis de ikke lærer seg. Samtidig innebærer ikke det at du er nødt til å snakke «rente-på-rente», spareform eller aksjer med ungene dine. Det handler om å formidle et godt forhold til penger.

Økonomitips

10 enkle steg for å spare 100 000 kr på et år | Zmarta

Kom i gang med ditt sparende i dag og du kan om et år ha 100 00 kroner! Vi har listet våre beste tips for å komme i gang med å spare penger.

Økonomitips

Pensjonssparing

Tenker du at det der med pensjon kommer til å løse seg uansett, langt der fremme i en ubestemt fremtid? Å spare selv gir en bedre pensjon og et bedre liv som pensjonist.

Økonomitips

Slik redder du feriebudsjettet

Det beste rådet for å spare penger til ferien er å spare. Spare, spare og spare. Gjerne måneder eller hvorfor ikke år i forveien Problemet er at livet sjelden fungerer slik for de aller fleste av oss – ofte er det en uventet kostnad som ligger på lur rett rundt hjørnet. De uventede kostnadene bruker dessuten dukke opp når det passer som minst, for eksempel innfør en ferie. Men før du begynner å slite av deg håret, legge pannen i dype folder eller slå hodet mot en vegg (eller hva du nå gjør i frustrerte øyeblikk) så vil prøve å hjelpe deg. Det trenger nemlig ikke å være håpløst! Les Zmartas tips om hvordan du klarer ditt feriebudsjett!

Ingen artikler funnet

Se flere artikler