Kreditt

Ordet kreditt kommer fra det latinske ordet «crédit» som betyr «tro på». Dette er et passende ord med tanke på at du låner penger basert på en viss tillit. Långiveren gir deg tillatelse til å anvende en sum penger under en forutbestemt tid, kalt kredittid. Med andre ord får du muligheten til å kjøpe noe du egentlig ikke har råd til. Når kredittiden deretter er over, må beløpet være tilbakebetalt. Overskrider man denne tiden må man betale ekstra. I tillegg legges det som oftest til en rente på kredittgjeld. Betal tilbake renten løpende eller ved det tidspunktet du skal betale tilbake lånet.

For å ha en god kredittverdighet er det viktig at du ikke har noen betalingsanmerkninger når det blir foretatt en kredittsjekk på deg. Denne gjøres i sammenheng med at du søker om lån eller kreditt. Når du sammenligner lån hos Zmarta blir det kun gjort én kredittsjekk på deg.

Hvordan kan man anvende kreditt?

De fleste som handler på kreditt, bruker et kredittkort. Om du søker om et kredittkort vil betalingsevnen din bli vurdert ut ifra lånene dine, betalingshistorikken din og om du har noen betalingsanmerkninger. Med hjelp av kredittkortet kan du handle varer som du ikke har penger til der og da. Ved slutten av hver måned vil du få en faktura der alt du har kjøpt blir listet opp, samt den totale summen. Noen ganger får man ikke betalt større summer med hjelp av kredittkortet. Trenger man å låne større summer kan man i stedet søke om et forbrukslån.

Viktig å huske på når man handler på kreditt

Det er viktig å alltid lese nøye gjennom avtalen innen du aksepterer og signerer. Vær ekstra oppmerksom når du leser gjennom delen om renten. Om man ikke er oppmerksom kan man ende opp med å betale dobbelt så mye, da det kan bli lagt på høye renter etter at betalingsfristen er gått ut. Det finnes dessverre useriøse aktører som prøver å lure deg, og det er derfor viktig å være oppmerksom når man leser gjennom avtalen. I tillegg til å lese avtalen nøye, lønner det seg også å sammenligne flere långivere for å finne tilbudet med best vilkår.

Chatta