?

Lån til reisen

På tide å gjøre reisedrømmene til virkelighet? La Zmarta hjelpe deg med å finne det mest gunstige lånet.
 • Sammenlign over 15 långivere
 • Lån opptil 500 000
 • Kun én søknad
4,5 av 5, basert på 233 anmeldelser
Kourosh Haghighi sier:

Lånet på første treff ble behandlet og godtatt. Zmarta har god oversikt over flere seriøse långivere.

October 18, 2021
Se alle anmeldelser

Lån til drømmereisen

Sør-Afrika, Cuba eller Bali? Å låne til drømmereisen kan være et fint alternativ, enten du vil svinge deg i lianer i regnskogen, eller ligge på en sandstrand og høre på bølgesus.

Når du låner for å reise kan du ta et forbrukslån. Et forbrukslån er et lån der banken ikke gis noen sikkerhet i form av for eksempel bolig eller bil. Bankene ser derfor på økonomien fin for å vurdere din evne til å betale pengene tilbake. Tenk på at minnene sannelig lever videre lenge etter hjemkomst, men det gjør dessverre også betalingskravet. Det kan kjennes veldig kjipt å sitte i januarmørket og betale ned på en reise du gjorde forrige sommer. Et godt kompromiss kan være å spare sammen penger til en del av reisen, og låne resten.

Planlegg ferien din

Ved å legge reisen på riktig tid av året kan du minimere antallet feriedager du trenger å ta ut. Påske og jul er selvsagte tider på året hvor noen få feriedager sammen med røde dager kan gi deg lang sammenhengende fri

Fleksibilitet belønnes!

Flytt på ferien om du kan. Du kan spare penger ved å dra en uke tidligere eller senere enn du egentlig hadde tenkt.

Reis i lavsesongen

Billigste reiser finner du i lavsesongen, og det er for eksempel klokt å unngå å reise under fellesferien. Begynn med å besøke flere sammenligningssider for å finne den absolutt beste prisen.

Dropp helgeturen

Reis midt i uka i stedet! De fleste som skal ta en kortere reise velger å reise torsdag-søndag. Velg andre dager for å slippe billigere unna.

La lommeboken bestemme destination

Mange velger å leve billig, og sparer for å ha mulighet til å reise, mens andre låner penger for å kunne virkeliggjøre drømmereisen sin. Et tredje alternativ er å droppe lånet, og i stedet la økonomien diktere reisemål. Om det ikke finnes mulighet for en langreise i budsjettet ditt akkurat nå, tenk kortere og billigere. Kanskje safari i Tanzania kan vente et par år? Sommer i Danmark er faktisk utrolig herlig det også.

Dropp de tradisjonelle reiseselskapene og skreddersy din egen reise

Bestill flyreise og bosted separat. De tradisjonelle reisebyråenes forretningsidé tar utgangspunkt i at folk er bekvemme og helst vil slippe å tenke selv når det kommer til å bestille reiser. Det er sånn de tjener penger. Dine penger. Du kan altså spare masse på å ikke bestille en pakkereise. Tenk Airbnb i stedet for all inclusive.

Nye typer reisetjenester

Tidligere var hotell i prinsipp det eneste alternativet for folk på reisefot som ville bestille bosted hjemmefra, men det har blitt mer og mer vanlig at privatpersoner leier ut til andre privatpersoner. Airbnb er nok den mest kjente tjenesten for utleie privat. Du bestiller online via hjemmesiden eller via appen deres, og de har en mengde destinasjoner og prisklasser å velge mellom. Husk å lese anmeldelsene bare. Om det er superbillig, så er det kanskje en grunn til det.

Betal med betalkort for gratis forsikring

Hos reiseselskapene må du ofte betale ekstra for avbestillingsbeskyttelse, men dersom du betaler reisen med et VISA, AmEx eller Mastercard inngår avbestillingsbeskyttelse automatisk. Les gjennom vilkårene så du ikke betaler dobbelt.

Velg riktig reiseforsikring

Reiseforsikring inngår i de fleste innboforsikringer. Sjekk hva som gjelder med forsikringsselskapet ditt før du bestiller dyre forsikringer hos reiseselskapene.

Vil du ta et lån så du kan reise? Søk her.

Det finnes et antall sammenligningssider som tilbyr hjelp med å finne beste pris på reisen:

 • Momondo.no
 • Expedia.no
 • Flyreiser.no
 • Kayak.no
 • Reise.kelkoo.no

For å finne billigste hotellpriser online:

 • Hotels.com
 • Booking.com
 • Kayak.no
 • Momondo.no
 • Expedia.no

  Andre smarte tjenester

  Kan vi hjelpe deg med å gjøre økonomien din smartere på flere måter? Sjekk selv!
  Artboard 1

  Senk strømutgiftene dine

  • Sammenlign alle strømselskaper
  • Garantert beste strømpris
  • Bytt strømavtale på få minutter
  Chat med oss! Chat