loans

Lån til oppussing

Finansier oppussingen med Zmarta.

  • Sammenlign over 15 långivere

  • Lån opptil 600 000

  • Kun én søknad

Mente du ?
Månedskostnad 937 kr*

Nedbetalingstid 1-5 år. Dersom du skal bruke lånet til å innfri annen gjeld kan nedbetalingstid lengre enn 5 år tilbys, 1-20 år.

VideoThumbnails NO 190830-07

Lån til oppussing

Slik funker låneprosessen

Slik funker låneprosessen

Lån til oppussing av bolig

I et land hvor vi tilbringer store deler av vinterhalvåret innendørs er boligen naturlig nok litt ekstra viktig for oss nordmenn. Vi innreder hjemmene våre som en forlengelse av oss selv, og vi ønsker selvfølgelig å ha det skikkelig fint rundt oss. Men, oppussing er en dyr affære, særlig om du ikke kan gjøre jobben selv. Mange tar derfor opp lån for å skaffe nok penger til en oppussing. Før du setter i gang finnes det noen viktige ting å tenke på.

Større boliglån, større muligheter

Lurer du på om du skal låne penger slik at du kan fikse ditt nye hjem før du flytter inn, eller føler du helt enkelt at boligen du har trenger et lite løft? Dersom du allerede har et boliglån er det smart å sjekke med banken om du kan refinansiere på dette, da boliglån har lavere rente enn et forbrukslån. Banken kan la deg låne opptil 85% av boligens verdi. Har du lavere belåningsgrad enn det får du ofte låne til oppussing. Å låne opp på boligen er nesten alltid den mest gunstige veien å gå når du skal pusse opp.

Forbrukslån til oppussing

Om du ikke alt har et boliglån, eller dersom banken ikke lar deg låne mer på boligen kan du i stedet søke om et forbrukslån til oppussingen. Å freshe opp hjemme kan øke verdien på hus og leilighet, noe som betyr at du kan få pengene du investerer på oppussingen tilbake den dagen du selger. Dette er noe du imidlertid ikke kan ta som en selvfølge, da boligmarkedet kan gå opp og ned, så ta en nøye vurdering om det er verdt det. Med et ekstra lån øker også dine faste kostnader. Den økonomiske friheten din minsker, men det er et supert alternativ dersom økonomien din tillater det.

Den som sparer den har

Det høres kanskje kjedelig ut, men dette med sparing er faktisk ikke så dumt. Å spare sammen midler er som regel et vinnende konsept dersom behovet for oppussing ikke er akutt. Å spare fremfor å låne gir deg og økonomien din en større sikkerhet dersom noe uforutsett skulle oppstå.

Låne for å finansiere oppussing? Søk her

Tid for oppussing? Tenk på dette:

Gjør smarte innredningsvalg

Tenk langsiktig når du bestemmer deg for mer fast interiør. Fliser og innredningen til bad og kjøkken bør holdes tidløst, mens detaljer som bilder, tepper og pyntegjenstander heller kan stå for karakter og særpreg. Riktige valg kan øke boligens verdi, hvilket innebærer med penger inn til deg den dagen du flytter.

Spar opp til oppussing

I stedet for å ta opp lån til å pusse opp, vent til du har spart sammen nok penger. Kjøp brukt på for eksempel Finn.no, og let etter skatter andre har blitt lei av på loppemarkeder.
Dokumentation

Skriftlig dokumentation

Sørg for å få skriftlig dokumentasjon på hvordan oppussingen har blitt utført. Ved salg av leilighet eller hus er det også vanlig at megleren ber om fotodokumentasjon. Noen ting som er smart å dokumentere er: membraner og isoleringsarbeid, bytte av sluk og rør, installasjon av varmekabler (gulvvarme).

Våtromssertifikat

Å pusse opp badet krever mer enn andre typer oppussing, både av deg som bestiller og av håndverkeren som utfører jobben. Det finnes ingen lov som krever at våtromsarbeid skal utføres av sertifisert håndverker, men i følge forskriftene må alt arbeid utføres etter kvalifisert standard. Tenk også på at noen forsikringsselskap krever at du skal kunne legge frem et våtromssertifikat for at du skal få utbetalt erstatning ved en eventuell våtromsskade. For å være helt sikker er det best å alltid bruke profesjonelle håndverkere med fagbrev eller mesterbrev.

Låne til oppussingen

Renovering Hiss

Yay!

  • Du får et finere hjem
  • Kan innebære økt verdi på bolig
  • Kan løse praktiske hverdagsproblem (som utbygging, nytt kjøkken, arbeidsrom)

Andre smarte tjenester

Kan vi hjelpe deg med å gjøre økonomien din smartere? Sjekk selv!

Senk strømutgiftene dine